ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΗ

Ο Νίκος Καρακαλπάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος παμψηφεί του τμήματος σύγχρονου τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.

Δραστηριοποιήθηκε μουσικά από τα πρώτα του φοιτητικά χρόνια δημιουργώντας μικρά μουσικά σύνολα και συμμετείχε – κυρίως ως χορωδός – σε συναυλίες κλασικής και μοντέρνας μουσικής σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους (Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο κλπ).

Επαγγελματικά ξεκίνησε στα τέλη του 2004 με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα Graviton και στον ομώνυμο δίσκο(CD) τους, με σημαντική στιγμή τη κοινή τους εμφάνιση με τον Μίλτο Πασχαλίδη στα τέλη του 2005.

Ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες με πολύ σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Από το καλοκαίρι του 2007 συνεργάζεται με την συνθέτρια Πηγή Λυκούδη με την οποία έχουν πραγματοποιήσει κοινές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους όπως το Μουσείο Μπενάκη, ο Ιανός, το ίδρυμα «Μ.Κακογιάννης»,κάστρο Μονεμβασίας κ.α

Στις 29 Νοεμβρίου του 2011 την παραμονή της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου ερμηνεύει τραγούδια της Πηγής Λυκούδη στη συναυλία που δόθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης με τίτλο «Έλληνες ποιητές στην Κωνσταντινούπολη με μουσική της Πηγής Λυκούδη» προς τιμή και με τη παρουσία του Οικουμενικου Πατριάρχη Κων/πολεως κ.κ Βαρθολομαίου.

Ο ίδιος επιμελήθηκε και συμμετείχε σε μουσικές παραστάσεις και προγράμματα που παρουσιάστηκαν σε μουσικές σκηνές και θέατρα σε όλη την Ελλάδα κυρίως με νέους ταλαντούχους συνεργάτες (τραγουδιστές , μουσικούς).

Με την Πένυ Ξενάκη και τη Μαρία Κανελοπούλου συνεργάζεται για δυο συνεχόμενες σαιζόν (2011-2013) σε έναν ιδιαίτερο χώρο – τον «Ακροβάτη» στο Μεταξουργείο – κι αποτελούν ένα από τα πιο πετυχημένα καλλιτεχνικά σχήματα στην Αθήνα.

Τον Αύγουστο του 2012 κυκλοφορεί digital το αγγλόφωνο single «Τurning the tide» σε μουσική και στίχους του Gorgi από την nucafe records.

Επίσης έχει συνεργαστεί/συμπράξει σε συναυλίες και προγράμματα με τους:
Σταμάτη Σπανουδάκη, Mανώλη Mητσιά, Αρλέτα, Κώστα Καράλη, Λένα Αλκαίου, Αλέξανδρο Χατζή, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώτα Νέγκα, Μόρφω Τσαιρέλη, Δημήτρη Κάσσαρη, Θέλμα Καραγιάννη κ.α.

επιμέλεια και παρουσίαση
Σταυριανος Χατζηβασιλης
www.moodradio.gr

Ακούστε