Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Με άσχημο καιρό θα κάνουμε όπως όλα δείχνουν Καθαρά Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει, βροχές να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές, χιόνια στα βουνά μας ίσως και πιο χαμηλά στα βόρεια βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη του Open.

Η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει με καλό καιρό, οι εορταστικές εκδηλώσεις όμως που αφορούν την Κυριακή της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα καθώς και η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνουν με έντονα άστατο καιρό κατά τόπους και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.